Schalke 04 neemt grote beslissing: Russische hoofdsponsor Gazprom per direct van shirt
i

AFP

Schalke 04 neemt grote beslissing: Russische hoofdsponsor Gazprom per direct van shirt

Martijn Baars • 16:11, 24-02-2022 / Laatste Update: 15:10, 08-01-2024

Vanwege de Russische invasie in Oekraïne speelt Schalke 04 per direct niet meer met Gazprom op de borst. Dat heeft de club in een persmededeling laten weten.

Het Russische aardgasbedrijf is al jaren de belangrijkste geldschieter van de club uit Gelsenkirchen, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Voorlopig staat alleen groot de naam Schalke 04 op de voorkant van het blauwe shirt.

"Gelet op de ontwikkelingen de afgelopen dagen heeft Schalke besloten om niet langer met de naam ‘Gazprom’ op het shirt te spelen. Dat besluit is genomen naar aanleiding van gesprekken met de Duitse tak van Gazprom.”

Vertrouweling van Poetin

Donderdag verscheen Schalke-trainer Dimitrios Grammozis al in een jas waarop het logo van Gazprom niet meer te zien was. Schalke 04 nam ook al afscheid van Matthias Warnig, die namens Gazprom in de raad van toezicht zat. De 66-jarige Duitser trad in de zomer van 2019 als afgevaardigde van de hoofdsponsor toe tot de raad van toezicht. Warnig wordt gezien als een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin.

Ouwejan en Arnhemmer

Bij Schalke spelen Thomas Ouwejan (ex-AZ) en de uit Arnhem afkomstige Jimmy Kaparos. De ‘Königsblauen’ staan op de 5e plaats in de 2. Bundesliga.