Scheidsrechter Bas Nijhuis: 'Triest dat er collega's zijn die klikken'
i

Pro Shots

Scheidsrechter Bas Nijhuis: 'Triest dat er collega's zijn die klikken'

Martijn Baars • 14:03, 27-12-2021 / Laatste Update: 07:24, 07-01-2024

"Ik snap heus dat mensen soms denken: och, daar heb je hem weer. Dat roep ik over mezelf af”, zegt scheidsrechter Bas Nijhuis in een uitgebreid interview met het AD. Hij reageert onder andere op het feit dat hij geen Europese wedstrijden meer kreeg van de UEFA omdat hij bij Veronica Inside aanschuift als gast. "Ik ga niet op onderzoek uit, hoor. Maar triest is het wel, dat er blijkbaar collega’s zijn die klikken.”

"Laf ook. Typerend is het voor ons – laat ik het zo zeggen – dynamische scheidsrechterswereldje. Alleen laat ik me daardoor niet het plezier ontnemen. Ik wil nog jaren fluiten in Nederland. En gelukkig zijn er ook veel fijne mensen in ons vak. Neem René Temmink. Hoewel hij allang gestopt is, heeft hij nog veel vrienden in het wereldje. Dat zegt alles over hoe collegiaal hij, mensenmens, zich altijd heeft opgesteld. Aan zo iemand spiegel ik me liever dan aan types die zich ten koste van anderen naar boven werken. Die staan uiteindelijk toch alleen."

'Ik geniet van het leven'

Zelf heeft Nijhuis geen boodschap aan de kritiek die hij krijgt over zijn gedrag. "Weet je wat het is?", zegt Nijhuis. "Ik geniet van het leven, straal dat uit en zeg meestal wat in me opkomt. Dan val je kennelijk op. Ik speel nooit een rol, mijn emoties zijn altijd oprecht."