Slagveld op de Afrika Cup: ook bondscoach van Algerije ontslagen
Djamal Belmadi / Getty Images

Slagveld op de Afrika Cup: ook bondscoach van Algerije ontslagen

19:01, 24-01-2024

Het is druk op de straten van Ivoorkust: woensdag werd eerst de bondscoach van Ivoorkust op straat gezet en later ook die van Algerije. Djamel Belmadi moet na twee gelijke spelen en een nederlaag op de Afrika Cup zijn plek afstaan. Het is de vijfde trainer die ontslagen is dit toernooi.

Algerij begon de Afrika Cup met een 1-1 tegen Angola, waarna er 2-2 werd gespeeld tegen Burkina Faso. Maar door de 1-0 nederlaag tegen Mauritanië eindigde Algerije als laatste in de groepsfase. Een vroeg einde op het toernooi voor het team van Riyad Mahrez. Ook op de Afrika Cup van 2022 wist Algerije geen wedstrijd te winnen.

Belmadi, die twintig interlands voor Algerije speelde, was sinds 2 augustus 2018 al de bondscoach. Hij kende een relatief succesvolle periode: hij pakte gemiddeld 2,18 punten per wedstrijd. Sterker nog: in 2018/2019 won Belmadi de Afrika Cup met Algerije.

Trainer in Qatar

Eerder in zijn carrière werd hij viermaal kampioen van Qatar, met Lekhwiya SC (driemaal) en Al-Duhail SC. Met beide clubs won hij ook één keer de beker van Qatar.

Bondscoach van Ivoorkust

Eerder op woensdag werd de bondscoach van Ivoorkust, het gastland, ontslagen. Opvallend, omdat Ivoorkust nog kans maakt om als een van de beste nummers drie naar de achtste finale van de Afrika Cup te gaan. Het gaat om Jean-Louis Gasset.

Eerder werden Chris Hughton (Ghana), Adel Amrouche (Tanzania) en Tom Saintfiet (Gambia) ontslagen.