Slecht nieuws voor Oranje-keepster Daphne van Domselaar: rest van het seizoen uitgeschakeld
Daphne van Domselaar ©Getty Images

Slecht nieuws voor Oranje-keepster Daphne van Domselaar: rest van het seizoen uitgeschakeld

16:45, 19-03-2024 / Laatste Update: 16:47, 19-03-2024

Daphne van Domselaar is maandenlang uitgeschakeld vanwege een blessure die ze bij haar club Aston Villa opliep. De keepster van de Oranje Leeuwinnen heeft zich vanwege de blessure laten opereren aan haar heup. Hierdoor kan ze de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

De KNVB laat weten dat de operatie succesvol is verlopen, maar dat de 24-jarige keepster voorlopig niet in actie zal kunnen komen voor het nationale team. Aston Villa liet in een verklaring weten dat Van Domselaar de rest van het seizoen niet meer zal spelen, wat betekent dat ze minstens twee maanden moet revalideren.

Vanwege de operatie mist Van Domselaar in ieder geval de komende twee interlands van de Oranje Leeuwinnen. Oranje speelt in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 op 5 april uit tegen Italië en op 9 april thuis tegen Noorwegen.

Van Domselaar miste onlangs met het Nederlands elftal ook al de plaatsing voor de Olympische Spelen van Parijs. In Engeland is ze bezig aan een sterk eerste seizoen bij Aston Villa dat haar overnam van FC Twente. Onlangs werd ze door Engelse media in verband gebracht met een toptransfer naar Arsenal.