Sponsor Antwerp haakt af na aanstelling Marc Overmars: 'Dit staat haaks op onze normen en waarden'
i

BELGA

Sponsor Antwerp haakt af na aanstelling Marc Overmars: 'Dit staat haaks op onze normen en waarden'

Martijn Baars • 11:00, 24-03-2022 / Laatste Update: 03:41, 12-12-2023

Select Group is volgend seizoen niet langer sponsor van voetbalclub Antwerp. Het bedrijf kan zich niet vinden in de aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en de bijhorende communicatie. 

"Wij zijn enorm verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet gevraagd naar onze mening of überhaupt geïnformeerd”, klinkt het in een mededeling. "De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu al te benoemen, staat haaks op de waarden en normen van onze Select Group.”

'Iedereen verdient een 2e kans'

"Wij geloven echt dat iedereen een 2e kans kan verdienen. We vinden het dan ook erg jammer dat tijdens de persconferentie er nauwelijks aandacht werd besteed aan zelfreflectie en dat er zowel van de directie van Antwerp als door Overmars zelf geen bescheiden toon werd gebruikt. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het omgaan met de problematiek hebben wij ook niet gehoord of gezien."

"Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023.” 

Sponsors niet gehoord

De sponsors van Antwerp werden niet gehoord over het aantrekken van Overmars. Meteen na het nieuws reageerden ze voorzichtig. Zo vertelde Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed, een belangrijke sponsor: "We kunnen op dit moment moeilijk een standpunt innemen. Ik begrijp dat iedereen verrast is over de snelheid van zijn terugkeer in het voetbal. Ik hoop dat de club en de voorzitter een goeie inschatting maken.”