Steven Berghuis liket Ajax-post over Alex Kroes; opvallende theorie over terugkeer
De terugkeer van Alex Kroes bij Ajax levert veel reacties op © Getty Images / Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Steven Berghuis liket Ajax-post over Alex Kroes; opvallende theorie over terugkeer

16:52, 25-04-2024 / Laatste Update: 16:54, 25-04-2024

Het nieuws dat Alex Kroes weer terugkeert bij Ajax, levert veel reacties op. Als algemeen directeur van Ajax werd hij begin april geschorst. Nu is duidelijk dat hij als technisch directeur aan de slag gaat. Veel Ajax-fans zijn blij met de terugkeer van Kroes, al begrijpen sommigen er ook niets van. Steven Berghuis is in ieder geval blij met het nieuws.

Kroes werd aan het begin van deze maand geschorst, omdat hij aandelen van Ajax had gekocht met voorkennis. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoekt het handelen van Kroes nog. Donderdag maakte Ajax bekend dat Kroes per direct terugkeert bij de club. Niet als algemeen directeur, maar als titulair technisch directeur.

Like van Steven Berghuis

Het opvallende nieuws levert veel reacties op. Een aanzienlijk deel van de Ajacieden is blij dat Kroes terugkeert, zodat de club weer kan werken aan onder meer de selectie en trainersstaf voor volgend seizoen. Selectiespeler Steven Berghuis gaf het bericht van Ajax op Instagram een like, net als voormalig Ajax-speler Ryan Babel. Ook onder supporters zijn positieve geluiden te horen. "Eindelijk eens wat positiefs", reageert een fan.

Anderen vinden het vooral pijnlijk dat Ajax weer vanwege randzaken in het nieuws komt. "We zijn een GTST-club geworden", schrijft iemand onder het bericht.

Kroes terug om Potter te 'pleasen'?

Een Engelse journalist heeft een opvallende theorie over de terugkeer van Kroes. Op X meldt Sam C, een Brit die voor meerdere Engelse media schrijft, dat Kroes' comeback alles te maken heeft met de naderende komst van trainer Graham Potter. Volgens tekent Potter vanwege de terugkeer van Kroes gegarandeerd een contract bij Ajax. De deal zou vandaag (donderdag) rond moeten komen.

Eerder kwam naar buiten dat Potter nog een eerste bod van Ajax heeft afgeslagen. Dat was echter voordat Ajax meldde dat Kroes terugkeert bij de club.

'Graham Potter wijst eerste aanbieding van Ajax af'

25 april 2024, 14:47

Graham Potter is inderdaad in Amsterdam en had daar slecht nieuws voor het Ajax-bestuur. De Engelse trainer heeft het eerste bod van Ajax afgewezen. De club zou te weinig salaris bieden.

Ajax-watcher Lentin Goodijk van Voetbal International gaf in een ingelaste uitzending tekst en uitleg over de terugkeer van Kroes. Sportief is het voor de club goed nieuws, vindt hij. "Het is voor Ajax in zijn algemeenheid heel goed, al blijft het onderzoek van de AFM hier natuurlijk wel boven hangen."

Volgens de hoofdredacteur van VI Freek Jansen is het 'verrassend nieuws' dat Kroes weer aan de slag kan. "Omdat het drie en een halve week eigenlijk heel onrustig is geweest", vindt Jansen. "Je ziet die spandoeken gericht aan Van Praag. Er was misschien toch vrees voor een open tribunaal van vanavond, dat zou echt een schetsvertoning zijn geworden. Dat ruwe randje is er nu vanaf." Deze donderdagavond wordt er bij Ajax een ledenvergadering georganiseerd, waar Van Praag in gaat op de situatie bij Ajax. Ook Kroes zou daar bij aanwezig zijn.

'Logische oplossing'

Jansen snapt de beslissing van Ajax wel om Kroes terug te halen. "Dit is, gek genoeg, misschien wel de meest logische oplossing. Vergeet niet: Kroes moest als technisch directeur ook al de opvolger van Marc Overmars worden. Volgens mij liggen zijn kwaliteiten daar ook vooral. Het is iemand die de markt en het spel kent. Hij had een uitstekende start en leek de persoon waar Ajax behoefte aan had. Nu is het voor de club te hopen dat hij het weer kan oppakken."

Kroes zelf is dolgelukkig

De hoofdrolspeler zelf is blij dat hij weer bij Ajax aan de slag kan. "Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden."