'Stuntelen blijft niet zonder gevolg: Andries Noppert verliest plek onder de lat bij Heerenveen'
Andries Noppert © ProShots

'Stuntelen blijft niet zonder gevolg: Andries Noppert verliest plek onder de lat bij Heerenveen'

12:45, 30-01-2024 / Laatste Update: 13:41, 30-01-2024

Andries Noppert staat in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard niet meer onder de lat bij sc Heerenveen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De vele blunders van de doelman zouden hieraan ten grondslag liggen.

Noppert ging tegen AZ afgelopen weekend weer in de fout, waardoor Heerenveen twee punten verspeelde. Dit was niet de eerste keer dit jaar. Vorig seizoen was Noppert nog de grote held van Heerenveen met zijn basisplek bij Oranje op het WK in Qatar. Daarna zakte zijn vorm steeds meer in en maakte hij blunder op blunder. De ketser die zorgde voor de 2-2 van AZ zou de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen.

Reactie

Na zijn blunder tegen AZ was Noppert dan ook zelfbewust tegenover ESPN. "Ja, hoe is het mogelijk? Weet je, de gifbeker is nog niet leeg. Laten we het daar op houden. Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te doen, voor de club en het elftal. Dat zoiets dan gebeurt, waardoor je gelijkspeelt: daar slaap ik slecht van. Het is een aardig tikkie."

Vervanger

Coach Kees van Wonderen heeft dus besloten de hand niet langer boven het hoofd van Noppert te houden. Volgens de Friese krant krijgt Mickey van der Hart voorlopig de voorkeur boven de WK-doelman. De nieuwe eerste keus van Heerenveen werd afgelopen zomer gehaald, nadat hij een seizoen bij FC Emmen keepte. Van der Hart werd opgeleid door Ajax.