Supportersverenigingen Ajax willen dat niet Mislintat of Steijn, maar de rvc oprot
i

Pro Shots

Supportersverenigingen Ajax willen dat niet Mislintat of Steijn, maar de rvc oprot

Martijn Baars • 12:55, 20-09-2023 / Laatste Update: 09:29, 12-12-2023

Maurice Steijn en/of Sven Mislintat hoeven niet ontslagen te worden. Althans, niet per se per direct als het aan de supportersverenigingen van Ajax ligt. AFCA en SVA hebben in een gezamenlijk statement geroepen dat de raad van commissarissen (rvc) 'op moet rotten'.

'Wat ons betreft moet je het probleem bij de wortel aanpakken. De club is verrot, en dat begint aan de top. Aan de top van onze club staat de Raad van Commissarissen van Ajax. Deze mensen bepalen het beleid van de club en zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het aanstellen van de Ajax-directie. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat Ajax geleid wordt zoals dat vandaag de dag gebeurt. Wij eisen een terugkeer van meer Ajax-helden, in andere woorden: meer mensen met een voetbalverleden bij Ajax. Of, zoals veel mensen het noemen, Ajax-DNA in de RvC.

Lees ook: Aad de Mos schuift Louis van Gaal naar voren als dé oplosser van de Ajax-chaos

'Rot op'

Dat betekent dat er geen ruimte is voor de huidige RvC-leden. Voor hen dan ook een duidelijke boodschap: rot op!', is de boodschap van de supportersverenigingen.

Chaos bij Ajax

Ajax zit in een enorme storm. Zondag werd met 3-1 verloren bij FC Twente, waardoor Ajax na 4 duels op een teleurstellende 12e plek staat. Het tactisch vermogen van trainer Maurice Steijn wordt al weken in twijfel getrokken en donderdag en zondag wachten wedstrijden tegen Marseille en Feyenoord. Daarnaast loopt er een onderzoek naar technisch directeur Sven Mislintat, die geld zou hebben verdiend aan de transfer van Borna Sosa naar Ajax.

Ontslag Steijn en/of Mislintat

Maar de supportersvereniging weet ook: 'De roep om het vertrek van Mislintat en/of Steijn is onder Ajax-supporters groot. Dat zou wellicht een makkelijke uitweg zijn, maar gaat het probleem op lange termijn niet oplossen.'