🎥 | Ten Hag out? Schandalige Champions League-nederlaag op Old Trafford

Martijn Baars • 01:40, 04-10-2023 / Laatste Update: 13:56, 07-01-2024

Manchester is rood. Rood van woede en rood van schaamte. Niet rood van trots op de kleuren van Manchester United. Zeker niet na de blamage in de Champions League dinsdagavond. De ploeg van trainer Erik ten Hag gaf op het eigen Old Trafford tot 2 keer toe een voorsprong weg, zag Casemiro rood krijgen en Galatasaray uiteindelijk winnen.

Rasmus Hojlund leek de held van Manchester te worden. Hij scoorde liefst 2 keer voor United tegen de Turkse topclub. Maar zelfs dat was niet genoeg. 'Gala' kwam telkens redelijk makkelijk terug en mocht zelfs een penalty missen.

Zaha weer plaaggeest

Wilfried Zaha, die namens Crystal Palace de afgelopen seizoenen United al weleens vaker pijn deed in de Premier League, maakte na de 1-0 van Hojlund al snel weer de 1-1 voor Galatasaray.

Gemiste pingel, rood Casemiro

Met nog 20 minuten te gaan draaiden de Turken de wedstrijd helemaal om. Kerem Akturkoglu maakte weer gelijk (2-2) en daarna mocht Mauro Icardi aanleggen voor de 2-3 vanaf de strafschopstip, maar hij miste. Casemiro had vlak voor die pingel zijn tweede hele kaart gekregen en dus moest United met 10 man verder.

0 punten United

Icardi maakte zijn misser 10 minuten voor tijd meer dan goed door de winnende goal te maken: 2-3. United staat na 2 duels op 0 punten in Groep A van de Champions League. Galatasaray staat op 4, 2 punten achter koploper Bayern München.

Ten Hag out?

Ook in de Premier League draait United voor geen meter. De ploeg van de Nederlandse trainer Erik ten Hag staat 10e na 7 wedstrijden, met maar 9 punten en maar 7 gescoorde doelpunten. Het is de vraag of Ten Hag na deze week nog altijd trainer is van United. Steeds meer mensen roepen om zijn ontslag.