TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Spanje in de Nations League
Sherida Spitse © Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Spanje in de Nations League

06:00, 23-02-2024 / Laatste Update: 06:01, 23-02-2024

Het belangrijke Nations League-duel van de Oranje Leeuwinnen in Spanje staat vrijdagavond op het programma. Om 21:00 speelt het Nederlandse vrouwenelftal voor een plek in de finale. Bij winst wordt ook een ticket voor de Olympische Spelen verdiend.

Om de Olympische Spelen te bereiken moeten de Oranje Leeuwinnen vanavond winnen van Spanje. In de halve finale van de Nations League is de wereldkampioen de tegenstander. De Nederlanders azen op revanche, na de uitschakeling op het WK van vorig jaar tegen de Spanjaarden.

Zender Spanje - Nederland

De wedstrijd begint vrijdag om 21:00 uur en wordt uitgezonden op NPO 3. Vanaf 20.30 uur begint de uitzending. Daarnaast is het duel ook live te volgen via de livestream van NOS.

Selectie van Oranje

Voor bondscoach Andries Jonker was het donderdagavond nog onzeker met welke speelsters hij kon aantreden tegen Spanje. Een handjevol speelsters heeft medische klachten. Op de laatste training voorafgaand aan het duel waren Vivianne Miedema en Victoria Pelova er niet bij. Of zij zullen spelen tegen Spanje is nog onzeker.