UEFA start onderzoek na gooien bekers door Oranjefans: KNVB kan rekenen op boete
Bekers op het veld tijdens Nederland - Frankrijk. Getty Images.

UEFA start onderzoek na gooien bekers door Oranjefans: KNVB kan rekenen op boete

12:08, 22-06-2024 / Laatste Update: 12:09, 22-06-2024

Tijdens de tweede groepswedstrijd van Nederland tegen Frankrijk (0-0) op het EK werden door Oranjefans bekers op het veld gegooid. Dat leidt tot een boete voor de KNVB.

De KNVB kan rekenen op een boete van de UEFA. Nederlandse supporters gooiden drinkbekers op het veld. In de eerste helft gebeurde dat toen Antoine Griezmann een hoekschop wilde nemen en na de rust onder meer toen een doelpunt van Xavi Simons werd afgekeurd. De speaker in het stadion riep op te stoppen met gooien.

Franse supporters gooiden ook bekers op het veld. Dat gebeurde ook bij een corner, van Memphis Depay. Later op zaterdag meldt de UEFA naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek te starten en de boete volgt dan een of twee dagen later.

De UEFA legde eerder dit toernooi Albanië en Servië een boete op voor het gooien van voorwerpen op het veld. Albanië moest de Europese voetbalbond daarvoor 12.375 euro betalen, voor de Serviërs bedroeg de boete 4500 euro.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.