Union Berlin ontslaat trainer die de club van 2. Bundesliga naar de Champions League bracht: 'Soms helpt dit'
i

AFP

Union Berlin ontslaat trainer die de club van 2. Bundesliga naar de Champions League bracht: 'Soms helpt dit'

Martijn Baars • 14:27, 15-11-2023 / Laatste Update: 18:44, 04-01-2024

Urs Fischer is niet langer trainer van Union Berlin. De Duitse voetbalclub heeft afscheid genomen van de Zwitser vanwege de slechte resultaten. Afgelopen zondag verloor de ploeg met aanvoerder Sheraldo Becker met 4-0 bij koploper Bayer Leverkusen.

Het zal niet zo zeer die nederlaag zijn geweest die aanleiding gaf tot het ontslag van de coach. Union staat nu op de laatste plaats in de Bundesliga, terwijl de ploeg zich vorig seizoen nog plaatste voor de Champions League. Daarin pakte het afgelopen woensdag met een 1-1-gelijkspel bij Napoli het eerste punt. In de Bundesliga verloor de ploeg na 2 overwinningen 9 duels op rij.

Succestrainer

Fischer (57) was meer dan 5 jaar trainer bij de populaire cultclub uit Berlijn en was de coach van alle 147 wedstrijden die de club speelde in de Bundesliga. Hij hielp Union ook promoveren vanuit de 2. Bundesliga. "Voor mij persoonlijk en zeker ook voor de Union-familie is dit een triest moment", zei clubvoorzitter Dirk Zingler. "Het doet pijn dat het niet is gelukt de negatieve spiraal om te buigen. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik dankbaar en trots. Urs Fischer vertrekt als een vriend die hier altijd met open armen ontvangen zal worden."

'Soms helpt dit'

"We hebben alles geprobeerd. Het team heeft zijn best gedaan, maar het resulteerde niet in resultaten", erkende Fischer. "Het helpt soms om een ander gezicht voor de groep te zetten."

Voorlopig neemt Marco Grote, trainer van Union onder 19, de taken van Fischer over.