Verbijstering om actie Michel Vlap tegen Feyenoord: 'Dit heb ik nog nog maar zelden gezien'
Michel Vlap (l) wordt vervangen door Naci Unuvar. © Pro Shots

Verbijstering om actie Michel Vlap tegen Feyenoord: 'Dit heb ik nog nog maar zelden gezien'

08:06, 29-01-2024 / Laatste Update: 08:35, 29-01-2024

Michel Vlap leek FC Twente zondagmiddag in de Kuip op voorsprong te zetten tegen Feyenoord, maar zag tot zijn eigen schrik de grensrechter zijn vlag omhoog steken. Terecht, zo bleek uit de beelden. Een dure blunder van Vlap, want het duel tussen de nummers twee en drie van de eredivisie eindigde in 0-0.

"Wat Michel Vlap presteerde, dat heb ik eigenlijk nog maar zelden gezien in het betaald voetbal", schrijft Willem van Hanegem in zijn column voor het AD over de actie in het duel met Feyenoord. "Ik bedoel: je rent met twee spelers van FC Twente op Justin Bijlow af. Dan is voor de speler zonder bal nog maar één ding van belang: achter die bal blijven. Dat je dat niet doet, is bijna nog erger dan een strafschop missen. Joseph Oosting dacht dat Vlap misschien te graag de goal wilde maken, maar dat is wel erg makkelijk. Dit was zo slecht gedaan."

"Het is blijkbaar moeilijk om achter de bal te blijven", zei Vlap zelf na afloop bij de NOS. "Gretigheid. En ik noem het domheid. Of domheid wil ik ook weer niet zeggen, maar... Voor mijn gevoel kan het niet gebeuren, maar het is gebeurd en wat moet ik ervan maken. We hebben een punt gepakt en daar ben ik blij mee, maar voor mij voelt hij wel wat ziek ja. Ik baal verschrikkelijk. Maar het is wat het is, we moeten door."

"Het was heel erg uh, niet handig", zei FC Twente-trainer Joseph Oosting na afloop over de misser van Vlap. "Het was niet handig, hij moet achter die bal blijven. Dat is volgens mij zo klaar als een klontje."