Vier mogelijke tegenstanders FC Twente in voorronde Champions League zijn bekend
FC Twente / Pro Shots

Vier mogelijke tegenstanders FC Twente in voorronde Champions League zijn bekend

11:47, 27-05-2024

FC Twente is derde geworden in de Eredivisie en heeft daarmee een plek verdiend in de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers weten nu ook wie de vier mogelijke tegenstanders zijn in de kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Hoe zit dat precies? Atalanta Bergamo heeft FC Twente een handje geholpen door het goed te doen in de eigen competitie. Na het winnen van de Europa League moest Atalanta minimaal vierde worden in de Serie A, waarna Benfica in één keer doorstroomt naar de groepsfase van de Champions League. Dat lukte.

Mogelijke tegenstanders FC Twente in Champions League

Daarmee zou FC Twente die Portugese topclub ontlopen in de derde voorronde van de Champions League. Nu weet Twente dat het kan het loten tegen Rangers, Slavia Praag, Lille én als nieuwe optie ook FC Salzburg. De Oostenrijkse club is de vervanger van Benfica. Op papier toch een fijnere tegenstander.

FC Twente dwong zelf de derde plek af in de Eredivisie door in de laatste wedstrijd op bezoek bij PEC Zwolle met 2-1 te winnen. Achteraf bleek de benauwde zege niet nodig, omdat concurrent AZ punten liet liggen tegen FC Utrecht: 3-3.

FC Twente opnieuw in groepsfase Champions League? ‘Met dit team kun je best ver komen’

21 mei 2024, 19:30

FC Twente heeft een plek bemachtigd in de voorrondes van de Champions League. De Tukkers moeten twee rondes overleven om uiteindelijk in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal terecht te komen. Dat lukte FC Twente voor het laatst in het seizoen 2010/2011. Voormalig Champions League-helden van FC Twente zijn Wout Brama en Ola John. Zij hopen op eenzelfde succes van het huidige FC Twente.

Atalanta moet nog twee keer winnen

Momenteel stond Atalanta Bergamo twee speelronden voor het einde nog vijfde in de Serie A. Door een zege op Torino is de vierde plek al zeker. Atalanta speelt als een van de weinige clubs nog een wedstrijd - tegen Fiorentina - maar die is voor beide ploegen voor spek en bonen. Fiorentina is al zeker van de achtste plek.

Cupwinnaars

Woensdagavond was het nog lang feest voor de vier Nederlanders van Atalanta. Na het winnen van de Europa League-finale in Dublin stond De Roon als eerste met de beker in zijn handen. De middenvelder kon wegens een blessure niet meedoen aan de finale, maar werd wel in het zonnetje gezet.

Het is nog maar de vraag of hij op tijd fit is voor het EK, dat in juni begint. Het is in ieder geval wel de verwachting dat Koopmeiners en Leverkusen-winger Jeremie Frimpong bij de selectie zitten.