vitesse-feyenoord-gestaakt-fans-veld
Fans van Vitesse schoppen herrie / Pro Shots

Vitesse - Feyenoord stilgelegd: thuisfans stormen het veld op

16:26, 21-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 22-01-2024

Vitesse - Feyenoord was tijdelijk stilgelegd zondagmiddag. De reden was een bijzondere. Thuisfans klommen over de reclameborden en bestormden het veld en de reservebanken. Waarom precies, is (nog) niet bekend. Op dat moment stond Feyenoord met 2-1 voor.

Het incident gebeurde in de 87e minuut. Fans van Vitesse, zo'n dertig volgens De Gelderlander, stormden volgens de aanwezige analist Mario Been naar de reservebanken van beide teams. Daardoor stuurde scheidsrechter Serdar Gözübüyük iedereen naar binnen. Een enkeling van Vitesse sprak het publiek nog toe, om vervolgens ook naar de kleedkamer te gaan.

Deze straf staat de relschoppers van Vitesse te wachten

22 januari 2024, 13:51

De relschoppers die zondag bij Vitesse-Feyenoord over de boarding sprongen en langs het veld ruzie zochten, kunnen een flinke straf verwachten. Als Vitesse de daders vindt en de namen doorgeeft aan de KNVB, dan komen ze voorlopig geen enkel Nederlands stadion meer binnen.

Na ongeveer twintig minuten werd de wedstrijd weer hervat. Een paar minuten voor het staken had invaller Ondrej Lingr Feyenoord op voorsprong gezet. Feyenoord won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

Opnieuw stilgelegd

Eerder op de middag lag de wedstrijd ook al lange tijd stil. Dit na een flinke botsing tussen Feyenoorders Mats Wieffer en Gernot Trauner en Vitessenaar Andy Visser. De aanvaller werd per brancard en met een gestabiliseerde nek van het vel gedragen. Daardoor kwamen er uiteindelijk twaalf minuten blessuretijd bij.