Wéér geen uitsupporters welkom bij AS Roma - Feyenoord
Feyenoord-fans / Getty Images

Wéér geen uitsupporters welkom bij AS Roma - Feyenoord

19:26, 22-01-2024

Bij de komende editie van AS Roma - Feyenoord zijn wederom geen uitfans welkom. De mensen die erover gaan in de Italiaanse hoofdstad willen het risico niet nemen. De fans van Roma mogen een week later ook niet naar Rotterdam afreizen.

De autoriteiten in Italië vinden het een te groot risico om de Feyenoord-fans te ontvangen, nadat de supporters in 2015 vernielingen aanrichtten in Rome. Om de veiligheid van de stad, de Romeinse fans én de Feyenoord-supporters te waarborgen, worden de bezoekende fans geweerd uit de hoofdstad.

Vervolgens ging de Rotterdamse driehoek - de burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie - met elkaar om tafel zitten. De driehoek kwam tot het besluit om dan ook de Italiaanse fans niet uit te nodigen in Rotterdam. Enerzijds wegens veiligheid, maar anderzijds ook wegens sportiviteit.

Tweeluik

Feyenoord gaat op 15 februari op bezoek bij AS Roma in de tussenronde van de Europa League. Bij de Italiaanse club is clubicoon Daniele de Rossi de nieuwe hoofdtrainer, nadat José Mourinho afgelopen week op straat werd gezet. Op donderdag 22 februari staat de return in Rotterdam op het programma.