Weer vliegtuig met voetballers gecrasht in Brazilië: 4 spelers en de voorzitter omgekomen
i

EPA

Weer vliegtuig met voetballers gecrasht in Brazilië: 4 spelers en de voorzitter omgekomen

Martijn Baars • 11:31, 25-01-2021 / Laatste Update: 12:34, 05-01-2024

Het Braziliaanse voetbal is voor de 2e keer in 6 jaar tijd opgeschrikt door een dodelijk vliegtuigongeluk. Na de crash van het toestel in november 2016, met aan boord de hele selectie van voetbalclub Chapecoense, was het zondag- op maandagnacht (Nederlandse tijd) weer mis.

Een klein toestel met aan boord 4 spelers en de voorzitter van de voetbalclub Palmas FR, stortte vlak na het opstijgen meteen tegen de vlakte. Niemand, dus ook de piloot niet, overleefde de klap. Dat meldt onder andere de NOS.

Net uit quarantaine

De 4 spelers die in het vliegtuig zaten, waren eerder positief getest op corona. Hun quarantaine zou zondag eindigen. Daarom reisden Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule en Marcus Molinari apart van de rest van het elftal, in een privévliegtuig met voorzitter Lucas Meira.

Uitwedstrijd

Palmas FR speelt in de Braziliaanse serie D. Het elftal doet mee aan de strijd om de Groene Beker (Copa Verde), een regionale competitie. Maandag zou het team spelen tegen Vila Nova, een club uit de stad Goiânia. De wedstrijd is inmiddels natuurlijk afgelast. De rest van de selectie zou later dan het gecrashte vliegtuig met een gewone lijnvlucht de reis voor de uitwedstrijd maken.

Chapecoense

In november 2016 crashte een groot toestel in Bolivia. Daarin zaten alle spelers en trainers van Chapecoense. Een handvol inzittenden overleefde de crash.