Wesley Sneijder dolde Cristiano Ronaldo en die kon dat niet waarderen: 'Hij nam altijd iedereen in de maling'
Wesley Sneijder (l) en Cristiano Ronaldo.

Wesley Sneijder dolde Cristiano Ronaldo en die kon dat niet waarderen: 'Hij nam altijd iedereen in de maling'

17:23, 22-05-2024 / Laatste Update: 19:30, 23-05-2024

Wesley Sneijder blijkt tijdens zijn loopbaan een echte lolbroek te zijn geweest. Als we Khalid Boulahrouz mogen geloven tenminste. De twee speelden tussen 2004 en 2012 samen bij Oranje en dat leverde vermakelijke momenten op.

Boulahrouz vertelt in gesprek met Helden over de nasleep van zijn overtreding op Cristiano Ronaldo tijdens het WK van 2006. In de achtste finale met Portugal schopte hij de toen 21-jarige aanvaller uit de wedstrijd.

EK 2012

De twee kwamen elkaar later weer tegen tijdens Chelsea- Manchester United én bij de EK- wedstrijd Portugal-Nederland in 2012 in Charkov. En daar zag Sneijder zijn kans schoon. "Hij probeert iedereen in de zeik te nemen", aldus de lachende Boulahrouz.

"Een dag voor de wedstrijd trainden we op het veld van de wedstrijd", vertelt Boulahrouz. "De Portugezen waren al klaar en daarna mochten wij. Toen ik de kleedkamer uitkwam, stonden Wesley Sneijder, Arjen Robben en volgens mij ook Rafael van der Vaart met Cristiano te kletsen. Die kenden elkaar natuurlijk ook van Real Madrid."

'Typisch Wesley'

"Ik zag hen niet, maar toen Wesley mij zag, riep hij: ‘Kijk Cristiano, je vriend!’", lacht Boulahrouz. "Typisch Wesley, die liep altijd te kloten. Ronaldo reageerde normaal. Niet lachen ofzo. Ik denk dat hij dat niet kon waarderen, of mij niet kon waarderen. Ik ben er niet heen gegaan, had ook niet echt de behoefte om jaren later mijn excuses aan te bieden."

Net als in 2006 (1-0) was het in 2012 (2-1) Ronaldo die het laatst lachte. Op beide toernooien schakelde Portugal het Nederlands elftal uit.

Beluister de podcast hieronder:

Piet Velthuizen

Zoals Boulahrouz al zei, hangt Sneijder graag de grapjas uit. Dat merkte ook Piet Velthuizen toen de Vitesse-doelman met Oranje mee was naar Australië in 2009. "Kijk Piet", zei Sneijder volgens NOS-verslaggever Bert Maalderink tegen Velthuizen, wijzend naar een hoog gebouw. "Daar staat de Eiffeltoren." Velthuizen zou daarop begrijpend hebben geknikt: "Ja, mooi."