Wesley Sneijder stopt bij chaotische Utrechtse amateurclub
Wesley Sneijder © Getty Images

Wesley Sneijder stopt bij chaotische Utrechtse amateurclub

15:29, 21-05-2024 / Laatste Update: 15:29, 21-05-2024

Wesley Sneijder stopt na dit seizoen bij de Utrechtste voetbalclub DHSC. Het rommelt bij de vereniging, waar het sportpark zelfs naar Sneijder is vernoemd. De club kampt onder meer met flinke schulden.

Tegenover het Algemeen Dagblad bevestigt Sneijder dat hij en de Stichting Sport Ondiep zich terugtrekken uit de club. Over de details wil hij niets kwijt. "Ik kom hierover nog naar buiten met een verklaring", vertelt hij aan de krant. Dezelfde krant onthulde eerder dat DHSC grote financiële problemen heeft. Er zou een schuld van twee ton zijn.

Bovendien loopt het een onderzoek door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) naar de club vanwege mogelijke fraude. Vanwege een betalingsachterstand werd al een wedstrijd uit het programma gehaald. Het is volgens het Algemeen Dagblad ook onduidelijk of er genoeg geld is om voor volgend seizoen een team samen te stellen. De toekomst van de club staat op het spel en de club moet hoe dan ook verder zonder de hulp van Sneijder, die ook geregeld als assistent langs de lijn stond.

Broertje Sneijder vertrekt ook

Wesley trekt zijn handen af van de club, maar ook het jongere broertje Rodney vertrekt. Hij speelde acht jaar lang bij de club. Hij gaat bij een andere amateurclub aan de slag. Recordinternational en analist Sneijder heeft binnenkort ook andere prioriteiten op voetbalgebied. Hij krijgt een trainerscursus op maat van de KNVB en kan zo langzaam zijn eerste stappen in het trainersvak zetten.