Wijndal eindelijk fit en meteen aanvoerder bij AZ: 'Hij heeft meer gif dan Koopmeiners'
i

ANP

Wijndal eindelijk fit en meteen aanvoerder bij AZ: 'Hij heeft meer gif dan Koopmeiners'

Martijn Baars • 17:56, 10-09-2021 / Laatste Update: 02:02, 06-01-2024

Owen Wijndal (21) keert zaterdagavond tegen PSV terug in de basis van AZ en doet dat direct met de aanvoerdersband om de arm, nadat Teun Koopmeiners naar Atalanta is vertrokken. De 11-voudig international is terug van een liesblessure die hem de voorbereiding, het begin van het seizoen en een zo gedroomde transfer kostte.

AZ-trainer Pascal Jansen sprak de afgelopen weken uitvoerig met zijn pupil. "Verantwoordelijkheid zit al in zijn natuur. En vorig seizoen is hij ook al eens aanvoerder geweest toen Teun Koopmeiners er niet bij was. Daar komen nu meer dingen bij kijken voor hem en dat is goed. Owen is opgeleid bij AZ en is een voorbeeld voor velen.”

Meer gif

Bruno Martins Indi is de 2e aanvoerder. Jansen geeft toe dat hij met Owen een andere aanvoerder in zijn elftal krijgt dan Koopmeiners. "Owen is temperamentvoller en heeft meer gif zijn spel. Teun is wat behoedzamer en analyseert meer.”

'Dat is best moeilijk'

Volgens Jansen is Wijndal zichzelf de afgelopen weken vaak tegengekomen. "Als je ziet dat je maatjes (Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners, red.) allemaal een stap naar het buitenland maken, dan is dat best moeilijk. En daar kan je dan zelf nauwelijks invloed op uitoefenen door die blessure. Ook ikzelf had niet gedacht dat hij van die spelers de enige zou zijn die nog was overgebleven na de transferperiode.”