Willem II-verdediger Tommy St. Jago droomt nog van het Nederlands Elftal: 'Is dit een grapje?'
Tommy St. Jago © Getty Images

Willem II-verdediger Tommy St. Jago droomt nog van het Nederlands Elftal: 'Is dit een grapje?'

21:41, 23-03-2024 / Laatste Update: 23:18, 23-03-2024

Een uitspraak van Tommy St. Jago in het Brabants Dagblad heeft geleid tot verbazing bij Kees Luijckx in de ESPN-studio. De verdediger van Willem II bedankte onlangs voor nationale team van Curaçao, en gaf aan dat hij stiekem nog hoopt op een oproep voor het Nederlands elftal.

“Ik ben al vaker gevraagd voor Curaçao, terwijl ik mijn jeugdinterlands altijd voor Nederland heb gespeeld", aldus St. Jago. "Als je eenmaal definitief voor een land kiest, kun je niet meer terug. En heel eerlijk: Oranje is nog steeds een droom voor me. Ik snap dat mensen zullen denken: 'Joh, je moet wel realistisch blijven', maar het kan ook snel gaan in het voetbal, hè? Kijk naar Andries Noppert", sprak de verdediger die momenteel met Willem II bovenaan staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Overzicht KKD | Eerste strafschop voor FC Den Bosch in ruim twee jaar

23 maart 2024, 22:00

In de Keuken Kampioen Divisie werden zaterdagavond de laatste vier duels in speelronde 31 gespeeld, nadat de overige wedstrijden al op 11 maart plaatsvonden. Koploper Willem II behoudt de eerste plek in de ranglijst en is met nog zeven wedstrijden te gaan hard op weg naar de Eredivisie.

Luijckx weet in de studio van ESPN niet wat hij hoort. "Ik check even snel de leeftijd van Tommy St. Jago, en hij is 24. Is dit een grapje?", vraagt de analist zich hardop af. "Nee, nee. Het is echt waar. Hij heeft zoiets van 'wie weet'", reageert Toine van Peperstraten.

"Aan vertrouwen ontbreekt het niet bij St. Jago. Ik vind het wel grappig. Ik kan het me niet voorstellen, als je 24 bent en je speelt bij Willem II dat je nog droomt van het Nederlands elftal", zegt de oud-voetballer lachend.