'Xavi Simons heeft clausule in contract met PSG, aanvaller kan over eigen toekomst beslissen'
Xavi Simons met Marco Bizot en Jeremie Frimpong bij Oranje © ProShots

'Xavi Simons heeft clausule in contract met PSG, aanvaller kan over eigen toekomst beslissen'

16:08, 22-03-2024 / Laatste Update: 16:10, 22-03-2024

Xavi Simons heeft geleerd van zijn periode bij PSV en daarom heeft hij een nieuwe clausule in zijn contract bij Paris Saint-Germain laten zetten. Volgens L'Équipe heeft de middenvelder nu meer te beslissen over zijn eigen toekomst.

Hoe de clausule precies in elkaar steekt, maakt de Franse sportkrant niet bekend. Wel is duidelijk dat Simons meer te beslissen heeft over zijn eigen toekomst. Toen de Nederlander vorig seizoen furore maakte bij PSV, haalden de Parijzenaren hem zonder pardon terug naar de Franse hoofdstad afgelopen zomer. De club verhuurde Simons weer aan RB Leipzig, waar hij nu speelt.

Contractsituatie

De contractsituatie van Simons is op dit moment makkelijk uit te leggen. De Nederlander blijft tot het eind van dit seizoen op huurbasis bij Leipzig, de Duitsers hebben daarin geen optie tot koop. In de zomer zal hij dus terugkeren bij PSG, waar zijn contract nog tot de zomer van 2027 loopt. Het is niet bekend of hij de Parijzenaren door de clausule makkelijk kan verlaten, maar met negen goals en dertien assists in 36 wedstrijden zal er genoeg interesse voor Simons zijn.