Zaakwaarnemer boos op uitspraken Patrick Kluivert: 'Hij is NIET de nieuwe Lionel Messi!'
i

AFP

Zaakwaarnemer boos op uitspraken Patrick Kluivert: 'Hij is NIET de nieuwe Lionel Messi!'

Martijn Baars • 12:32, 23-11-2021 / Laatste Update: 03:54, 12-12-2023

Horacio Gaggioli, zaakwaarnemer van Barcelona-talent Ilias Akhomach, heeft hard uitgehaald naar Patrick Kluivert. De Nederlander is hoofd jeugdopleiding bij de Catalanen en had bij het debuut van de 17-jarige Spanjaard geclaimd de 'nieuwe Messi’ te hebben gevonden.

"Ilias is niet de nieuwe Messi en zelfs als hij dat wel was, zou dat ook niet gezegd moeten worden. Messi-zijn is praktisch onmogelijk”, zei Gaggioli in gesprek met het Spaanse radiostation SER. "Hij is een geweldige speler met een enorm potentieel. Ze leiden hem goed op bij Barcelona.”

'Nieuwe Messi'

Akhomach maakte zaterdag tegen Espanyol zijn debuut bij de Blaugrana. Kluivert, die de opleiding van Barcelona-talenten overziet, had, ook bij SER, de prestaties van het talent toegejuicht. "Ik heb de nieuwe Messi gevonden", aldus de oud-international.

'Niet veel vertrouwen in Kluivert'

Gaggioli vindt dat ‘niet de manier’ om over de jonge Akhomach te spreken. "Ik ging na die uitspraak met de familie van Ilias praten", vertelt de zaakwaarnemer. "We hebben toen alles even recht gezet. Ilias is Ilias, een andere speler dan Messi. Patrick had het bij het verkeerde eind. Ik zeg het in het openbaar omdat ik het kan: ik heb niet veel vertrouwen in hem, en het is absoluut niet de bedoeling om een jonge speler met Messi of elke andere speler te vergelijken. Ilias weet zelf heel goed wat zijn pad is.”