Alexis Sánchez kan op zoek naar nieuwe club mét een mooi bedrag op zak

8 augustus 2022

GettyImages
alexis-sanchez-inter-milaan-contract-ontbonden-olympique-marseille

Inter heeft het contract van Alexis Sánchez, dat nog 1 jaar doorliep, ontbonden. Dit is in goed overleg gegaan. Dat laat de club weten op zijn website. De topverdiener in Milaan kwam niet in de plannen voor van Simone Inzaghi en dus wilde de club van zijn ontiegelijke salaris af. Hij is nu transfervrij en mag gaan en staan waar hij wil.


Inter wilde hem al langer weg hebben, maar het wilde maar niet vlotten. Niemand wilde hem overnemen vanwege het torenhoge kostenplaatje wat daarbij komt kijken. In Milaan verdiende Sánchez zo'n 7 miljoen euro, waarmee hij de grootverdiener van de club was.

3 seizoenen
Hij speelde 3 seizoenen voor Inter maar kon nooit echt de belangrijkste speler worden. De 33-jarige Chileen speelde 108 wedstrijden voor de nerazzuri en scoorde 20 keer. 23 keer gaf hij de laatste pass voor een goal.

Naar verluidt krijgt hij een zak geld mee van 4 tot 4,5 miljoen. Zijn volgende club komt vermoedelijk uit Frankrijk, het schijnt dat Olympique Marseille een contract voor hem klaar heeft liggen.