Sadio Mané is gepresenteerd bij Bayern München

22 juni 2022

Sadio Mané is woensdag gepresenteerd als 3e aanwinst bij Bayern München, na Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Hij komt over van Liverpoool en tekent tot de zomer van 2025. Ze betalen Liverpool een bedrag van 32 miljoen, dat kan oplopen tot 41 miljoen.


De 30-jarige Senegalees is erg blij met de overstap naar Bayern: "We hebben veel gesproken en ik voelde dat ze geïnteresseerd waren vanaf het begin. Er is bij mij geen moment twijfel geweest. Dit is de goede club voor mij op dit moment."

Mané speelde hiervoor bij Liverpool. Hij speelde 269 wedstrijden voor The Reds. In die wedstrijden scoorde hij 120 keer. Bij Bayern komt hij een ploeggenoot tegen van het Senegalees nationale team: Bouna Sarr.

Bayern
Oliver Kahn, baas van Bayern: "We zijn blij met Mané bij FC Bayern. Hij heeft veel successen in de top beleefd. Hij houdt zijn niveau al jaren vol, en dat is zeer bijzonder in deze wereld. We weten zeker dat Mané veel plezier aan de fans gaat geven."

Sportmanager Hasan Salihamidzic is trots dat Bayern zo'n speler als Mané heeft kunnen binnenhalen. "Iedereen weet wat voor uitzonderlijke kwaliteiten hij heeft. Hij heeft daarbij een geweldige mentaliteit. Hij is een perfecte match voor het soort voetbal dat Bayern wil gaan spelen onder Julian Nagelsmann."