Aanvoerder VS: ‘Het zegt niks dat wij de underdog zijn tegen Nederland’

30 november 2022

Getty Images

Nederland en de Verenigde Staten staan komende zaterdag (3 december) om 16.00 uur tegenover elkaar in de 8e finale van het WK. Bij de tegenstander van Oranje weten ze dat ze de underdog zijn, maar ze hebben ook een waarschuwing voor het Nederlands elftal.


Tyler Adams, 1 van de middenvelders én aanvoerder van de Amerikanen, is erg blij dat zijn land door is naar de volgende ronde van eindtoernooi na de 1-0-zege op Iran. "We hebben laten zien dat we het op kunnen nemen tegen de beste landen ter wereld en we zullen op ons best moeten zijn tegen Nederland. Deze wedstrijd is een enorme kans voor ons."

Underdog
"Maar zij moeten ons niet onderschatten", waarschuwde hij Louis van Gaal en zijn mannen. "Wij gaan bijna elke wedstrijd in als underdog, maar dat zegt niks. We hebben al tegen een groot land als Engeland gespeeld, en Nederland is misschien wel 1 van de favorieten om het WK te winnen. Ze hebben het goed gedaan in hun groep, maar wij zullen klaar voor ze zijn zaterdag."

Het is nog niet duidelijk of de geblesseerd uitgevallen sterspeler van de Amerikanen, Christian Pulisic, zaterdag tegen Nederland alweer kan spelen. De speler van Chelsea liep een blessure aan zijn bovenbeen op.