Costa Rica is hersteld van de 7-0-oorwassing en wint met 1-0 van Japan in de slotfase

Rick Kraaijeveld • 13:54, 27-11-2022 / Laatste Update: 03:50, 12-12-2023

Costa Rica heeft met 0-1 gewonnen van Japan in groep E. Costa Rica was de hele wedstrijd de mindere ploeg in een toch wat saaie wedstrijd. Japan kreeg in de 2e helft de eerste echte kansen maar kon niet doorzetten. 10 minuten voor tijd kreeg Costa Rica een klein kansje. Keysher Fuller Spence schoot de bal erin en zo werd de eindstand spectaculair 0-1 voor Costa Rica.

Japan was vanaf minuut 1 de betere ploeg, maar tikte de bal op een heel rustig tempo rond waardoor er eigenlijk geen echte kans gecreëerd werd. Het was pas in de 2e helft dat er echt een kans kwam, in de 1e helft was die niet te vinden. Costa Rica durfde zelf ook niet zo veel en zaten misschien nog wel met vorige week in hun hoofd. Het was in minuut 55 dat de eerste stel kansen kwamen voor Japan, maar meer dan schotjes was het niet.

Costa Rica

Terwijl Japan aan een slotoffensief bezig was en Takumi Minamino er in kwam om extra drang naar voren te brengen, ging het mis voor de Japanners. 10 minuten voor tijd kreeg Costa Rica hun 1e kans van de wedstrijd. Fuller Spence kreeg de bal op randje 16 en beproefde zijn geluk. Hij schoot de bal net over de keeper heen die er met z'n vingers nog aan zat. Hij kwam alleen net te kort.

Japan probeerde daarna nog wat te forceren en dat lukte bijna, maar keeper Keylor Navas wist in de chaos de bal op te pakken en de aanvallers van Japan met lege handen te laten. Zo heeft Costa Rica de bittere smaak weggepoetst die overbleef na de 7-0-nederlaag tegen Spanje. Door dit doelpunt is alles weer mogelijk in groep E waar Spanje en Duitsland later op de dag tegenover elkaar zullen staan.