Engeland freewheelend naar groepszege na overwinning op kleine broertje Wales

Bart van der Wijst • 22:54, 29-11-2022 / Laatste Update: 06:02, 08-01-2024

Engeland is de winnaar van Groep B op het WK in Qatar. In de laatste wedstrijd was een gelijkspel tegen Wales in veel scenario's genoeg voor plek 1, het werd een simpele zege: 3-0. Marcus Rashford was de grote man namens The Three Lions.

Over de eerste helft konden we heel kort zijn. Daar was niet veel aan. Engeland mocht de bal van Wales hebben, maar ze deden er vrij weinig mee. Rashford kreeg wel een grote kans. De spits van Manchester United vergat de bal echter voorbij Danny Ward te schieten.

Easy peasy

Na de pauze was het snel gedaan met de Welshe hoop. Aanvoerder Gareth Bale bleef achter in de kleedkamer, onduidelijk was waarom. Was het een blessure, of de povere eerste helft die hij speelde?

Rashford daarentegen bewees waarom hij de rest van dit toernooi in de basiself hoort. Eerst ramde hij een vrije trap schitterend binnen en even later besliste hij de wedstrijd met zijn derde goal van dit WK. Tussendoor maakte Phil Foden nog z'n eerste treffer op een wereldkampioenschap na een assist van Harry Kane.

Engeland komt op voorsprong. Rashford schiet een vrije trap prachtig binnen: 1-0 #WALENG #WK2022https://t.co/b6vxyqDi36 pic.twitter.com/Nk0G7QVMN6

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) November 29, 2022

Senegal

Bondscoach Gareth Southgate kon vervolgens zijn sterspelers wisselen. Engeland ging daarna freewheelend naar het laatste fluitsignaal en de laatste 16. Daarin speelt het tegen de nummer 2 van Groep A: Senegal. Met Engeland gaat de VS door naar de 8e finales, zij spelen tegen Oranje.