Keeper Gonda en 2 gouden invallers zorgen voor volgende WK-sensatie: Japan verslaat Duitsland

23 november 2022

Getty Images

We zijn nog maar net bekomen van de stunt van Saoedi-Arabië tegen Argentinië en we hebben de volgende stunt alweer te pakken. Woensdagmiddag stond er na 90 minuten 1-2 op het scorebord bij Duitsland-Japan. En dat was niet eens onverdiend.


De dank voor de Japanse stunt gaat vooral uit naar 3 spelers: keeper Shuichi Gonda en invallers Ritsu Doan en Takuma Asano. De ene hield bal na bal van Duitsland uit de goal, waardoor Japan in de wedstrijd bleef en zelfs soms gevaarlijk werd. Doan strafte de missende Duitsers af door een kwartier voor tijd de gelijkmaker te maken: 1-1.

Goal Doan
De oud-speler van FC Groningen en PSV was attent bij een rebound die Neuer in zijn voeten bokste. De aanvallende middenvelder knalde de bal hard in het dak van de goal.

Aanvallende wissels Duitsland
Bondscoach Hansi Flick schrok zo van die tussenstand dat hij aanvallend wisselde. Hij bracht Niclas Füllkrug (Werder Bremen) in als echte spits en zette Mario Götze erbij. Duitsland wilde Argentinië niet achterna en meteen punten laten liggen tegen een 'zwakke' broeder uit Groep E, waar verder Spanje en Costa Rica nog bij zitten. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Waar je een winnende goal van Duitsland verwacht, viel-ie aan de andere kant.

Nóg een goal van een invaller?
Japan brak nog een keer gevaarlijk uit en weer was het een invaller die scoorde. Takuma Asano, speler van Bochum, ontsnapte aan buitenspel, hield zich breed en verschalkte Neuer. Ook dit keer vloog de bal hoog in het dak van het doel.


Duitsland al naar huis?
Japan is nu trotse koploper in Groep E en kan rustig kijken naar Spanje-Costa Rica, met de wetenschap dat de eerste 3 punten binnen zijn tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Sterker nog: de volgende wedstrijd van Japan op dit WK is tegen Costa Rica. Duitsland speelt dan tegen Spanje. Moet Duitsland nu al vrezen dat het uitgeschakeld wordt?