‘Tieten-fan’ Harry moest zijn nepborsten afdoen en inleveren na Senegal-Nederland

23 november 2022

ANP
tieten-fan-nederland-oranje-harry-goudsblom

Oranje-fan Harry Goudsblom, bekend vanwege z'n opblaasborsten waarmee hij het Nederlands elftal aanmoedigt, heeft toch problemen gekregen met de autoriteiten in Qatar. Na de wedstrijd tegen Senegal moest hij zijn OneLove-armband én zijn tieten afdoen en werd hij van het terrein verwijderd, vertelt hij zelf.


Goudsblom is al jaren een bekend Oranje-fan vanwege z'n opmerkelijke outfit. Hij dacht eerst ook in het strenge Qatar geen problemen te gaan krijgen, nadat hij dat via de KNVB had gecheckt. Maar problemen kwamen er dus toch. "Eerst waren er helemaal geen problemen, niet met agenten, niet met de beveiliging, iedereen wilde zelfs selfies met me maken, alles ging goed,” vertelt Harry telefonisch uit Qatar.

Van het terrein verwijderd
"Totdat ik tijdens de wedstrijd een suppoost met een agent zag praten en naar me zag wijzen. Maar die agent maakte een gebaar van ‘laat gaan'. Toch zag ik later 2 agenten met een iPad naar een andere fan gaan die een OneLove-band om had. Ik kon daarna mijn bandjes nog snel onder m'n mouwen verstoppen. Daarna ging het feest gewoon verder, wedstrijd gewonnen, buiten op het terrein van het stadion nog gedanst en alles. Ook weer selfies gemaakt. Toen kwam er ineens een overijverige agent die moeilijk begon te doen. Ik moest m'n OneLove-aanvoerdersbandjes afdoen en inleveren. Dat laatste wilde ik niet. Toen moest ik, begeleid door 20 agenten van het stadionterrein af. En onderweg moest ik ook nog mijn borsten afdoen.”

'Als het niet mag, doe ik de borsten niet om'
Ondanks het incident met de bandjes en de borsten wil Goudsblom nog geen kwaad woord zeggen over de organisatie in Qatar. "Als het niet mag, zeg het dan, dan doe ik die borsten niet om. Maar die agenten hier weten het ook gewoon niet meer. De instructies zijn gewoon niet duidelijk.”