Virgil van Dijk prijst de spirit van Oranje, maar: ‘Het doet pijn’

9 december 2022

Getty Images

Virgil van Dijk speelde zijn 1e eindronde ooit. Big Virg zal vooral herinnerd worden als de man die de 1e strafschop miste bij Nederland tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK 2022. Hij verdient beter, maar zo gaan die dingen.


Dit zei Van Dijk tegenover de NOS: "Helaas zit het erop. We hebben veel op penalty's getraind. Alles ging erin, tot vanavond. Dan baal je enorm. Dat doet heel veel pijn."

Spirit
Daarna prees hij zijn ploeggenoten: "Het was een wedstrijd waar alles in zit. We hadden een geweldige spirit. Wout Weghorst was heel belangrijk. Iedereen heeft veel gestreden."

Hij ging ook in op zijn gemiste pingel. "Dat ik mis heeft met van alles en nog wat te maken. Ik schoot hard, de bal had wat meer in de hoek gekund. Helaas gebeuren die dingen. Dat wordt oefenen geblazen en dat ga ik ook doen."

Pijn
En hij analyseerde de situatie na het inbrengen van 2 aanvallers. "We speelden aanvallender met Wout en Luuk de Jong. We moesten de organisatie op orde houden. Uiteindelijk kwamen er dus penalty's en gaan we naar huis. We hadden het geloof dat het vanavond zou gebeuren."

De conclusie? "Deze groep is speciaal. Ik ben verdrietig, teleurgesteld, van alles een beetje. Het doet pijn."