🎥 | Hee-Chan Hwang helpt strijdend Zuid-Korea laat langs Portugal én naar KO-fase

2 december 2022

Getty Images
WK 2022 Qatar Groep H Zuid-Korea Portugal Eind Stand Resultaat Hee-Chan Hwang

SICK! Het WK 2022 in Qatar gaat nog door voor Zuid-Korea! De ploeg van bondscoach Paulo Bento kwam op vrijdagmiddag een 0-1-achterstand te boven tegen Portugal (2-1) en speelt in de 8e finale tegen topfavoriet Brazilië.


Portugal-bondscoach Fernando Santos zette een veredelde B-ploeg neer, maar dat maakte niet uit: Ricardo Horta maakte op aangeven van Diogo Dalot al vroeg de 0-1. De Zuid-Koreanen mengden zich eveneens op het strijdtoneel en zagen een inzet van Jin-Su Kim afgekeurd worden vanwege terecht buitenspel.

Ronnie dook weg
Uiteindelijk kreeg Zuid-Korea voor de pauze de stand nog rechtgetrokken: verdediger Young-Gwon Kim strafte een onbedoelde balaanraking van Cristiano Ronaldo in het eigen strafschopgebied genadeloos en maakte de 1-1. Nog voor rust wilde Portugal de marge opnieuw op 1 zetten, maar zag pogingen van Dalot, Ronaldo en Vitinha misgaan.

In het vervolg probéérde Zuid-Korea wel, maar kon het Portugal aanvallend geen pijn doen in de vorm van nog een tegengoal of ook maar enig ander offensieve stootkracht. Een vrije trap van Kang-In Lee miste richting en meerdere pogingen van Son Heung-Min werden vakkundig afgestopt.

Nieuwe volkshelden
Toch was het Son die zijn vaderland niet in de steek liet, bij de hand nam en alsnog van een doelpunt voorzag: de man met masker bediende invaller Hee-Chan Hwang van Wolves, waarna de 26-jarige speler met precisie de lange hoek vond achter Portugal-keeper Diogo Costa.


0-1 Horta!Eindstand Groep H

1-1!