WK-clash 14 december: stuntploeg Marokko aast tegen titelhouder Frankrijk op plek in finale

13 december 2022

Getty Images
WK Programma Woensdag 14 December Wie Scheids Halve Finale Marokko Frankrijk Waar Hoe Laat Stadion

De 1e finalist van het WK voetbal 2022 in Qatar is bekend: dinsdagavond was Argentinië Kroatië met 3-0 de baas in Lusail. Lionel Messi en consorten verzekerden zich van de eindstrijd van zondag, maar wie treffen zij? Verrassing Marokko of titelhouder Frankrijk?


Díe wedstrijd staat woensdag 14 december om 20.00 uur op het programma. De scheidsrechter in het Al Bayt Stadium in Al Khor is de Mexicaan César Arturo Ramos.

Hoe laat is Marokko - Frankrijk?
Bij stuntploeg Marokko is Walid Cheddira geschorst. Voor Marokko is de pot hoe dan ook al historisch: de recordbrekende 'Leeuwen van de Atlas' zijn het 1e Afrikaanse land ooit dat in de halve finale van een wereldkampioenschap staat. Daarbij is het treffen met Frankrijk voor enkele Marokkaanse internationals een éxtra bijzondere wedstrijd.

Romain Saïss en Sofiane Boufal zagen het levenslicht in Frankrijk. Boufal (Angers), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Azzedine Ounahi (Angers), Zakaria Aboukhlal (Toulouse) en Achraf Dari (Stade Brestois) staan onder contract bij een Franse club. Dima, Maghrebi!