De Nederlandse volleybalsters blijven winnen op EK in Estland: ook Frankrijk verslagen

Rick Kraaijeveld • 21:37, 22-08-2023 / Laatste Update: 11:10, 08-01-2024

De Nederlandse volleybalsters wonnen in Estland op het EK ook hun 4e duel. Er werd met 3-1 van Frankrijk gewonnen, 25-23 27-25 21-25 26-24. Vooral Celeste Plak was lekker op dreef, zij won maar liefst 22 punten.

De Nederlandse volleybalsters zijn enorm goed bezig. Op het EK in Estland wonnen zij al van Spanje, Slowakije, Estland en Frankrijk en zijn daarmee momenteel 1e in de poule. Woensdag is de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Finland.

De wedstrijd

Nederland verloor nog geen set dit EK en ook aan het begin leek dit niet te gebeuren tegen Frankrijk. De 1e set werd gewonnen door Nederland. Daarna moest Nederland vrezen voor het verliezen van de 2e set, Frankrijk kwam een aantal keer op voorsprong maar de vrouwen wisten het toch om te draaien.

Incasseren

De 3e set was het toch raak, Nederland verloor een set. Frankrijk stond met 15-10 voor toen Nederland 4 punten op rij scoorde, hierdoor leek het alsof de achterstand toch weggepoetst kon worden. Niets bleek minder waar, de set werd met 21-25 verloren. Daarna bleef Nederland bij de les. Frankrijk kwam namelijk weer voor, maar ze bogen de set om: 26-24.