Griekse agent (31) 3 weken na vuurpijlverwonding bij volleybalduel overleden
i

Getty Images

Griekse agent (31) 3 weken na vuurpijlverwonding bij volleybalduel overleden

Rick Kraaijeveld • 18:08, 27-12-2023 / Laatste Update: 12:56, 05-01-2024

De Griekse agent die 3 weken geleden geraakt werd door een vuurpijl bij rellen tussen hooligans van Olympiakos en Panathinaikos, is overleden. 3 weken geleden ging het faliekant mis bij de volleybalwedstrijd tussen de 2 rivaliserende groepen. De agent werd in het ziekenhuis wekenlang behandeld, maar overleed alsnog aan zijn verwondingen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de 2 ploegen uit Athene ging het helemaal fout. Er waren rellen buiten de sporthal en werd hier en daar met vuurwerk gesmeten. De agent in kwestie werd geraakt door een vuurpijl en moest naar het ziekenhuis. Daar werd zijn been geamputeerd om hem in leven te houden, dat bleek later niet geholpen te hebben.

Arrestaties

Rondom de wedstrijd waren er zo'n 400 arrestaties, waaronder de dader die de pijl heeft afgeschoten. Het gaat om een 18-jarige man. In Griekenland is supportersgeweld al jaren een probleem, in verschillende sporten. In de voetbalwereld hebben ze hard ingegrepen: daar zijn tot half februari geen supporters welkom in de stadions.