Oranje-volleybalsters winnen 2e duel op Olympisch kwalificatietoernooi

Rick Kraaijeveld • 10:59, 17-09-2023 / Laatste Update: 17:49, 11-12-2023

De Nederlandse volleybalsters hebben voor de 2e wedstrijd op het Olympisch kwalificatietoernooi in China gewonnen. In Nigbo werd het 3-0 voor de Nederlanders tegen Tsjechië, het werd 25-13 25-18 25-21.

Het duel met Tsjechië was nummer 2 op het toernooi, de 1e werd verloren van Canada met 3-2. Dat was een behoorlijke verrassing, gezien de goede vorm van Nederland na brons behaald te hebben op het EK. Vanaf moment 1 had Nederland Tsjechië bij de keel gegrepen en niet meer losgelaten. Zo was de 1e set al snel binnen.

Moeilijke opgave

De 2e set werd ook vrij gemakkelijk binnen gesleept, maar set 3 ging wat moeizamer. Uiteindelijk hebben de Nederlandse vrouwen gedaan wat ze moesten doen en ook die set binnengehaald. Toch wacht hen nog een loodzware opgave. Door het verlies tegen Canada wordt het moeilijk om dit toernooi nog te winnen. Kwalificeren voor de Spelen is nog wel mogelijk, maar ook een opgave. Nederland moet bij de eerste 2 landen van een poule van 8 eindigen willen ze zich via dit toernooi kwalificeren voor de Olympische Spelen.

China en Servië zitten ook in deze poule, het thuisland is altijd erg goed en Servië is regerend wereldkampioen. Dinsdag komen de Nederlandse vrouwen weer in actie, tegen Mexico. Later die week, op woensdag, wacht een duel met Oekraïne.