🎥 | Volleybalsters denderen door: na Spanje ook Slowakije overtuigend over de knie

Rick Kraaijeveld • 20:21, 18-08-2023 / Laatste Update: 18:06, 11-12-2023

De Nederlandse volleybalsters zetten het Ek in Estland op zijn kop. Donderdag werd er al met 3-0 gewonnen van Spanje, vrijdag flikten zij datzelfde kunstje tegen Slowakije. De setstanden die aan het einde op het bord stonden waren: 25-20 25-19 25-19.

Nederland heeft wederom goeie zaken gedaan op het EK volleybal. In Estland waren de volleybalsters veel te sterk voor Slowakije. Dat terwijl ze een de belangrijke spelverdeelster Laura misten. Zij was niet helemaal fit en werd vervangen door Sarah van Aalen, dat deed zij erg goed.

Geen moeite

De 1e set was Nederland al gauw in het voordeel, alleen het klusje afmaken duurde even. Pas bij het 4e setpoint werd de set gewonnen. In de 2e set bleef Nederland in control en kwam het niet echt in de problemen. De 2e set ging dan ook vrij makkelijk naar Nederlandse kant.

De 3e set kwam Slowakije even terug en het leek erop dat Nederland nog wel eens een moeilijke set tegemoet kon gaan. Op tijd herpakten de volleybalsters zich en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

En verder

Nederland moet het verder nog opnemen tegen gastland Estland, Frankrijk en Finland. Zondag wacht Estland, dinsdag Frankrijk en woensdag Finland. Daarna wordt het toernooi in België en Italië hervat. Als het aan de volleybalsters ligt, mogen we nog meer van hen verwachten. Nika Daalderop zei na afloop: "We spelen nog steeds niet op ons beste niveau. We kunnen nog wel beter. We willen eerste worden in de poule en daarna zien we wel weer verder."