Volleybalsters goed van start op het EK in Estland: Spanje met gemak opzij gezet

Rick Kraaijeveld • 23:05, 17-08-2023 / Laatste Update: 03:38, 12-12-2023

De Nederlandse volleybalsters zijn uit de startblokken geschoten op het EK in Estland. De tegenstander was Spanje en die werden met 3-0 opzij gezet. Het werd 25-23 25-19 25-21 tussen de nummer 10 en 33 van de wereld.

Nederland begon erg sterk en leek gemakkelijk set 1 binnen te halen, tot ze bij een 24-19-voorsprong Spanje toch nog terug lieten komen tot 24-23. Gelukkig voor de Nederlandse volleybalsters pakten ze set 1 alsnog. Set 2 kwam Nederland zelfs achter, maar de vrouwen schrokken op tijd wakker; ze scoorden 5 punten achter elkaar waarmee de achterstand direct was weggepoetst. De voorsprong werd ook niet meer weggegeven.

Geen spanning

Set 3 moet als een verplichting hebben gevoeld want spannend werd het totaal niet meer. Zonder te veel inspanning ging set 3 ook naar het Nederlandse team. In de groepsfase komt Nederland nog Slowakije, gastland Estland, Frankrijk en Finland tegen. Als deze wedstrijden klaar zijn, gaat het toernooi verder in Italië en in België.