Griekse Oranje-bondscoach bedankt alles en iedereen na wereldtitel: 'Een echte teamprestatie'
i

ANP

Griekse Oranje-bondscoach bedankt alles en iedereen na wereldtitel: 'Een echte teamprestatie'

Bart van der Wijst • 18:45, 28-07-2023 / Laatste Update: 22:33, 11-12-2023

De Oranje waterpolosters wonnen vrijdag een geweldige gouden plak op het WK. Na afloop was iedereen natuurlijk door het dolle heen, zo ook bondscoach Evangelos Doudesis. De Griek, die vanwege de blijdschap met kleren en al het zwembad in sprong, stond met zeiknatte kleding de NOS te woord.

"De wedstrijd was super, super, super spannend. Na 32 jaar kan ik zeggen: it's coming home", lachte de bondscoach, die verwees naar het laatste WK-goud in 1991. In 2015 greep Oranje met 3 internationals die nu ook mee speelden naast de wereldtitel.

Hechte groep

Oranje won na strafworpen met 17-16 van Spanje. Na afloop werd er 1 ding duidelijk: het was een echte teamprestatie. "Het is een mix van jong en oud. Ze gunnen elkaar iets. Dat is een van de geheimen...", verklapte teammanager Ineke Yperlaan. "Het was zo spannend, het was fantastisch. Dit team verdient het zo."

Doudesis deed er nog een schepje bovenop. "Het zijn vechters", verzekerde de Griek. "De groep van 18 meiden, er zitten er nog twee thuis, en alle mensen die dit proces hebben ondersteund, het is echt een teamprestatie. Een fantastisch gevoel. We zijn trots op iedereen."