Waterpolobondscoach boos op NOS: 'Respectloos voor alle meiden hier'
i

ANP

Waterpolobondscoach boos op NOS: 'Respectloos voor alle meiden hier'

Eimert Pruis • 15:24, 26-07-2023 / Laatste Update: 04:41, 12-12-2023

Bondscoach Evangelos Doudesis van de waterpolosters is woedend op de NOS bij het WK waterpolo. Na afloop van het gewonnen duel met Italië liet hij in duidelijke woorden blijken dat hij niet blij was dat de halve finale-wedstrijd van het WK niet live op de Nederlandse televisie was uitgezonden.

Toen de NOS-verslaggever wilde vragen voor welke tegenstander hij in de finale de voorkeur had, pakte hij de microfoon en vroeg hem waarom het duel niet op televisie te zien was. "Mijn voorkeur is dat de wedstrijd live wordt uitgezonden. We gaan niet naar een onbelangrijke wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal kijken. Het is respectloos voor alle meiden hier. Het is het Nederlands team kom op", foeterde hij. De wedstrijd was alleen online bij de NOS te zien.

Finale toch op televisie

Op de website meldde de omroep eerst dat de WK-finale tegen Spanje live te zien is op "in ieder geval" NOS.nl en in de NOS-app. Later voegde de NOS daaraan toe dat dat de finale (vrijdag, 11.00 uur) ook op NPO 2 te zien is. Was dit altijd al het plan bij Nederlands succes, of hebben de woorden van de bondscoach resultaat gehad? Volgens de NOS het eerste. In een reactie laat de omroep weten dat het al langer wilde dat de finale op tv zou worden uitgezonden, maar hiervoor moest extra zendtijd bij de NPO worden aangevraagd. "Dat is inmiddels gelukt, de finale wordt uitgezonden vanaf 10.50 uur op NPO 2"

Lees ook: Nederlandse waterpolosters slaan dubbelslag: WK-finale én ticket voor Olympische Spelen