🎥 | 4-voudig Tourwinnaar Froome over kritiek: ‘Ik moet daar om lachen’

7 mei 2021

Chris Froome probeert beetje bij beetje terug te keren op topniveau na zijn zware val in juni 2019. De 4-voudig winnaar van de Tour de France kwakkelt al maanden, maar geeft niet op.


"Ik weet dat ik nog veel werk voor de boeg heb, maar dat is juist een drijfveer", geeft Froome aan in een interview op zijn YouTube-kanaal.

Kritiek
De Brit, geboren in Kenia, gaat ook in op de kritiek van mensen die zeggen dat de tijd van Froome voorbij is. "Ik krijg de laatste tijd op social veel reacties van mensen die zeggen dat ik moet stoppen. Dat ik klaar ben en nooit meer op topniveau zal terugkeren.” Froome neemt de opmerkingen met een korrel zout. “Ik moet daar om lachen, want deze mensen weten echt niet hoe zwaar mijn blessures waren en van hoe ver ik moest komen om überhaupt weer profrenner te worden. Deze mensen kennen me ook duidelijk niet als persoon. Ik zal niet zomaar de handdoek gooien", is Froome strijdbaar. "Hoe meer kritiek ik te verduren krijg, hoe groter de motivatie is om nog harder te werken."

Froome fietst sinds dit seizoen voor Israel Start-Up Nation, na een lange tijd bij Team Sky en diens opvolger Ineos Grenadiers.