Mathieu van der Poel is terug in koers en werkt toe naar WK: ‘Stond stil in de Tour’

24 augustus 2022

Getty Images
mathieu-van-der-poel-is-terug-en-richt-pijlen-op-wk-stond-stil-in-tour-de-france-wielrennen

Na zijn teleurstellende Tour de France is Mathieu van der Poel terug in koers. In de bescheiden Druivenkoers begint hij aan zijn voorbereiding op het WK in Australië over een maand. "Het was mentaal moeilijk na de Tour", aldus Van der Poel tegen het Algemeen Dagblad.


40 dagen heeft hij geen koers gereden. Mathieu van der Poel verdween gedesillusioneerd uit de Tour de France waar hij naar eigen zeggen 'niet vooruit te branden was'.

Te hard getraind
Zijn conclusie waarom het in de Tour niet lukte: "Na de Giro ben ik te lang van de fiets geweest. Vervolgens heb ik daarna op hoogtestage in het Italiaanse Livigno te hard getraind. Daardoor stond ik stil in de Tour. Dat was voor mij ook onverwacht. Het was daarna mentaal zwaar om weer te gaan trainen met een slechte conditie. Nu voel ik me beter, maar ik ben nog niet in topvorm. Maar wel goed genoeg om hier te koersen."

Wellicht rijdt Van der Poel na het WK, het grote doel, ook nog de Ronde van Lombardije. "Dat is een mogelijkheid, maar eerst kijken hoe het nu gaat. Ik kijk uit om op het WK kopman te zijn. Het parkoers heb ik niet tot in de details bekeken, maar het zou me moeten liggen."