Geen Giro d'Italia voor Wout van Aert: 'Teleurstellend dat ik ook mijn tweede grote doel moet missen'
Wout van Aert moet de Giro d'Italia aan zich voorbij laten gaan © Getty Images

Geen Giro d'Italia voor Wout van Aert: 'Teleurstellend dat ik ook mijn tweede grote doel moet missen'

15:39, 11-04-2024 / Laatste Update: 16:05, 11-04-2024

Wout van Aert heeft laten weten dat hij niet aan de start zal staan tijdens de Giro d'Italia dit jaar. Voor hem en zijn ploeg Visma | Lease a Bike een flinke streep door de rekening. Christophe Laporte is de vervanger van de Belg.

Op een video van ongeveer één minuut legt Van Aert de situatie uit. Ondanks het feit dat zijn breuken goed helen, hebben hij en zijn ploeg besloten dat starten in Italië te vroeg is. "Door de breuken in mijn ribben kan ik nu amper trainen. Het is voor mij een grote teleurstelling dat ik ook mijn tweede grote doel van dit jaar niet kan nastreven", zo vertelt Van Aert. "Op dit moment moet ik mijn gezondheid voorop stellen. Ik moet mijn lichaam de tijd geven om te herstellen.”

Valpartij

Tijdens de voorjaarsklassieker Dwars door Vlaanderen ging Van Aert hard onderuit. De Belg lag kermend van de pijn op het asfalt. Hierdoor zag hij Parijs-Roubaix, zijn grote doel van dit voorjaar, volledig in het water vallen. Zonder Van Aert was het Mathieu van der Poel die zijn dominantie liet zien en solo naar de winst fietste het Franse monument.

Visma door blessures geplaagd

Bij Visma | Lease a Bike kampen meer renners met blessures. Zo ging kopman Jonas Vingegaard ook erg hard onderuit tijdens de Ronde van het Baskeland. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis en zijn ouders krijgen maar amper contact met hem.