Omloop Het Nieuwsblad | Marianne Vos (36) sprint naar overwinning bij eerste deelname
Marianne Vos wint Omloop Het Nieuwsblad © Getty Images

Omloop Het Nieuwsblad | Marianne Vos (36) sprint naar overwinning bij eerste deelname

17:22, 24-02-2024 / Laatste Update: 09:23, 25-02-2024

Marianne Vos heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De 36-jarige renster van Visma-Lease a Bike deed voor het eerst mee aan de wedstrijd die traditioneel gezien de opening van het wielerseizoen is.

In de sprint tegen landgenote Shirin van Anrooij, wereldkampioene Lotte Kopecky en de Italiaanse Elisa Borghini was Vos overtuigend de snelste. De debutante was dus direct succesvol.

Veel Nederlanders in top 10

In de rest van de top tien zien we nog meer Nederlanders terug. Thalita de Jong eindigde als vijfde en leidde een groepje met onder anderen Demi Vollering (6) en Puck Pieterse (8), die op 1 minuut en acht seconden binnenkwam. Lorena Wiebes kwam als nummer negen op 1 minuut en 53 seconden binnen.

Dubbel succes voor Visma-Lease a Bike

Eerder op de vrijdag won Jan Tratnik de Omloop bij de mannen. Na een spannende en knotsgekke koers, reed hij uiteindelijk samen met Nils Politt naar de streep. Daar had hij nog net wat meer lucht over, waardoor de renner van Visma de zege kon pakken.

Omloop Het Nieuwsblad | Jan Tratnik wint, Visma-Lease a Bike met twee man op podium

24 februari 2024, 15:49

Jan Tratnik heeft Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De renner van Visma-Lease a Bike reed net voor het einde weg met Nils Politt, maar had vlak voor de streep iets meer lucht over. Team Visma was de hele koers erg sterk, met constant mannen vooraan of in de kopgroep. Het belooft veel voor het komende wielerseizoen.