'Fan' die Marianne Vos met bier bekogelde in het vizier van Belgische politie
Marianne Vos kreeg bier naar haar toegegooid bij Omloop het Nieuwsblad. © Getty Images

'Fan' die Marianne Vos met bier bekogelde in het vizier van Belgische politie

11:10, 29-02-2024 / Laatste Update: 11:42, 29-02-2024

De Belgische politie weet wie de toeschouwer is die afgelopen weekend wielrenster Marianne Vos bekogelde met bier. De 36-jarige Nederlandse sprintte zaterdag tijdens haar debuut bij Omloop het Nieuwsblad naar de zege, maar deed dat met een naar bier stinkend pak. Ze kreeg tijdens de koers een beker bier over zich heen. Vos liet zich daar niet door tegenhouden en versloeg wereldkampioene Lotte Kopecky.

Korpschef Patrice De Mets van de politie van Geraardsbergen meldt dat het inmiddels duidelijk is wie het bier gooide: "De dader is ondertussen geïdentificeerd. Wij hebben deze persoon uitgenodigd voor verhoor om zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn gedrag."

"Ik vroeg me al af waar het gebeurde. Ik kreeg inderdaad ergens iets over me heen. Het hoort niet, denk ik. Daarom is het wel jammer", reageerde winnares Vos na afloop op de persconferentie. Op beelden was te zien dat de Nederlandse een volle beker bier in haar gezicht kreeg. Toch weerhield dat Vos er niet van om er met de overwinning vandoor te gaan.

Niet voor het eerst

Mathieu van der Poel was recentelijk ook het mikpunt van wielerfans. Tijdens een crosswedstrijd kreeg de Nederlander bekers urine en bier naar zich toegegooid. Van der Poel reageerde door te spugen naar het publiek.