'Visma | Lease a Bike kiest voor zwemcoach Jacco Verhaeren als opvolger van Merijn Zeeman'
Jacco Verhaeren als zwemcoach, op archiefbeeld. ©Getty Images

'Visma | Lease a Bike kiest voor zwemcoach Jacco Verhaeren als opvolger van Merijn Zeeman'

12:18, 16-05-2024

Jacco Verhaeren wordt waarschijnlijk de nieuwe sportief directeur van wielerploeg Visma | Lease a Bike. De zwemcoach zat al sinds vorig jaar bij Visma in de performance staf. Nu mag hij dus mogelijk een stap hogerop zetten.

Bronnen melden aan WielerFlits het nieuws van Verhaeren als opvolger van Merijn Zeeman. Die vertrekt na dit seizoen bij Visma om aan de slag te gaan bij voetbalclub AZ, dat in de buurt van zijn woonplaats ligt. Volgens het wielermedium gaat Verhaeren de leiding nemen over het volledige topsportbeleid en hangt hij als een soort helikopter boven Visma.

Grischa Niermann

In de wielertak zullen Grischa Niermann en Mathieu Heijboer veel taken van Zeeman overnemen en daarmee ook een stap hogerop zetten binnen de ploeg.

Bondscoach Franse zwemmers

Tot en met de zomer van 2024 is Verhaeren vooral druk met de Olympische Spelen. Hij is namelijk ook nog bondscoach van de Franse zwemploeg. In Parijs zal er extra druk op de schouders van de Nederlandse coach liggen, want het gastland van de Spelen zal om zwemmedailles roepen.

Ranomi Kromowidjojo

Verhaeren was ook jarenlang de succescoach van olympisch kampioenen Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo.