'Ziet er serieus uit': ploegmaten Remco Evenepoel schrikken van beelden ernstige valpartij
Remco Evenepoel kwam tijdens de Ronde van Baskenland zo hard ten val dat hij de rest van het voorseizoen waarschijnlijk mist. ©Pro Shots

'Ziet er serieus uit': ploegmaten Remco Evenepoel schrikken van beelden ernstige valpartij

18:41, 04-04-2024 / Laatste Update: 21:09, 04-04-2024

Remco Evenepoel was donderdagmiddag een van de slachtoffers van de zware valpartij tijdens de Ronde van Baskenland. Een paar honderd kilometer verderop hoorden zijn ploeggenoten bij Soudal - Quickstep het nieuws live tijdens een perspraatje.

De renners die namens Soudal komend weekend de klassieker Parijs-Roubaix rijden, kregen de valpartij live mee. Bij het ernstige ongeluk liep Evenepoel een gebroken sleutelbeen en schouderblad op. De Belgische toprenner kwam er nog 'genadig' af, want onder anderen Jonas Vingegaard en Jay Vine moesten per ambulance worden afgevoerd.

Desalniettemin zat de schrik er goed in bij de ploegmaten van Evenepoel. "Het kon veel erger geweest zijn met die rotsen en bomen, maar het ziet er serieus uit", zei ploegbaas Patrick Lefevere terwijl hij en zijn renners de valpartij op hun telefoons zagen. "Het is nooit een goed teken als een renner naar zijn schouder grijpt", ving Sporza op uit de mond van de ploegbaas.

'Slechtst mogelijke periode'

"Dit is de slechtst mogelijke periode, maar we moeten het medische rapport afwachten", zei Lefevere na de val. "Tot Luik-Bastenaken-Luik (de eerstvolgende koers voor Evenepoel, red.) is het nog veertien dagen en kan er veel hersteld worden. Maar bij een breuk stopt het hier. De Tour? Nee daar hebben we het nog niet over. Het alleen een terugslag zijn na weer zoveel inspanningen."

Geen Giro, wel de Tour

De eerste grote ronde van het jaar, de Giro d'Italia, zou Evenepoel niet rijden. Dat wilde hij eerst wel, maar daar heeft de ploeg eerder al een stokje voor gestoken. Alles wordt gericht op het debuut van Evenepoel in de Tour de France.