Deze renners krijgt titelverdediger Pogacar mee in Tour de France

22 juni 2021

Getty
tadej-pogacar-tour-de-france-uae-team-emirates

Gesteund door een ploeg met wielrenners van 8 verschillende nationaliteiten gaat Tadej Pogacar vanaf zaterdag op jacht naar zijn 2e eindzege op rij in de Tour de France. De 22-jarige Sloveen is de kopman van Team Emirates.


Pogacar wist vorig jaar op de voorlaatste dag van de Tour in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles zijn landgenoot Primoz Roglic (Jumbo-Visma) uit de gele trui te rijden.

Sterk voorjaar
De klimmer boekte in totaal 3 ritzeges in de Tour van 2020. Pogacar won ook het bergklassement en de witte trui als beste jongere. De Sloveen heeft ook dit jaar al heel wat overwinningen geboekt. Zo won hij de Tirreno-Adriatico en de rondes van de Verenigde Arabische Emiraten en Slovenië. In april schreef Pogacar met Luik-Bastenaken-Luik zijn 1e klassieker op zijn naam.

De Sloveen krijgt in de Tour hulp van de Pool Rafal Majka (2-voudig winnaar van de bolletjestrui), Marc Hirschi uit Zwitserland, de Portugees Rui Costa, de Deen Mikkel Bjerg, de Italiaan Davide Formolo, Vegard Stake Laengen uit Noorwegen en de Amerikaan Brandon McNulty. "8 rijders. 8 nationaliteiten. 1 team. 1 doel", aldus Team Emirates.