Fabio Jakobsen stapt niet meer op fiets voor 12e etappe Tour de France

13 juli 2023

Getty Images
Fabio Jakobsen

De Nederlandse topsprinter Fabio Jakobsen heeft de Tour de France verlaten. De 26-jarige Jakobsen, regerend Europees kampioen, heeft dat besluit samen met zijn ploeg Soudal Quick-Step genomen voorafgaand aan de 12e etappe van de Ronde van Frankrijk.


Jakobsen won deze de Tour geen etappe, hij kwam ook nog eens ten val. Vorig jaar was hij de beste in de 2e rit. De Ronde van Frankrijk duurt nog anderhalve week.

'Mijn lichaam geneest niet van de crash'
"Vanwege mijn crash in de 4e etappe heb ik na overleg met het team besloten dat het beter voor me is om mijn Tour de France-reis hier te stoppen. Op dit moment lijkt het voor mij onmogelijk om naar Parijs te gaan, aangezien ik niet aan het herstellen ben en mijn lichaam niet geneest van de crash", aldus Jakobsen.

Verdrietig
"Ik ben erg verdrietig om de Tour te verlaten, want ik had grote doelen voor deze race en wilde op mijn best zijn met het team. Ik zal nu wat tijd nemen om te herstellen en mijn hoofd leeg te maken en hopelijk later dit seizoen weer op mijn best zijn."

Overstap naar Team DSM?
Jakobsen maakte eerder deze week bekend dat hij gaat vertrekken bij Soudal Quick-Step. Er wordt beweerd dat hij gaat overstappen naar Team DSM.