Taco van der Hoorn komt 20 centimeter te kort in Touretappe: ‘Het is zo klote’

6 juli 2022

Getty Images

Taco van der Hoorn kwam woensdagmiddag zo'n 20 centimeter te kort om de 5e etappe in de Tour de France te winnen. De Nederlander van Intermarché fietste de hele dag aan kop in een chaotische kasseienrit, maar kon zijn geweldige inspanning niet afmaken. Simon Clarke versloeg Van der Hoorn.


"Ik hield me koest toen Neilson Powless als eerste aanging, omdat ik wist dat ik niet de snelste was in de eindsprint. Edvald Boasson Hagen ging vervolgens ook te vroeg en eigenlijk zat ik toen perfect in positie. Dit is ‘m, dacht ik", zei een uitgebluste Van der Hoorn in gesprek met de aanwezige media.

Klote
Van der Hoorn bleef met 4 medevluchters vooruit en sprintte uiteindelijk voor de ritwinst. Helaas voor hem ging het in slotmeters mis. "Het was waarschijnlijk toch net te ver. Ik had denk ik toch nog iets langer moeten wachten. Maar ik heb er niks aan. Het verschil tussen winst en tweede is zo groot. Het is zo klote, ik was er zo dichtbij. Misschien krijg ik deze kans nooit meer", sprak de 28-jarige Van der Hoorn.